0724.021.393 office@worktest.ro

Turnare Sape Mecanizate, Autonivelante, de Egalizare

Principalul rol al sapelor este sa egalizeze o suprafata, o structura, eventual sa aduca acea suprafata la un alt nivel necesar. Noua suprafata se poate constitui ca strat final sau, mult mai frecvent, serveste ca suport pentru un finisaj (parchet, placari ceramice etc.).

Specialisti in Sape

Pentru ca executia unei sape sa fie impecabila, este nevoie sa se foloseasca tehnologii moderne si materiale de cea mai buna calitate. Echipa noastra de profesionisti are o experienta de peste 10 ani in domeniul finisajelor interioare, fapt ce asigura o calitate de exceptie a lucrarii si un termen respectat cu seriozitate!

Sape Perfecte

Iata ce verificari trebuie sa efectuati inainte si in timpul efectuarii sapei pentru a obtine sape perfecte:

  • Abaterea de planeitate la stratul suport sa fie de max 10 mm fata de dreptarul de 2 m;
  • Gradul de curatenie al stratului suport;
  • Stratul contine conducte sau canale;
  • Respectarea tehnologiei de executie adoptate si a dozajului de apa;
  • Verificarea suprafetei sapei;
  • Verificarea rezistentei sapei, prin zgariere cu un cui;
  • Aderenta la stratul suport, se verifica cu ciocanul de zidar (trebuie sa se obtina un sunet plin).

 

Sape de Egalizare

Sapa de egalizare este un suport pentru montarea oricarui tip de imbracaminti ca: mocheta, PVC, linoleum, pardoseli de tip ceramic, din piatra naturala, din lemn, etc. Pentru a asigura rezistenta si durabilitatea unei sape de egalizare trebuie parcurse niste etape bine stabiliate care sa coreleze capacitatea de turnare cu suprafata pe care trebuie turnata sapa si cu timpul in care trebuie finalizata operatiunea. De asemenea, in functie de destinatia finala a pardoselii (grosime de aplicare, interior, exterior) si de tipul de pardoseala finita ce urmeaza a se monta pe sapa de egalizare, trebuie alese atat materialele folosite, cat si tehnologia de executie (mortare traditionale, lianti speciali, mortare speciale, preparate sau nu in santierul de lucru).

Sape Mecanizate

Turnarea unei sape mecanizate, chiar daca nu va realiza o economie consistenta in bugetul constructiei, se va realiza mai repede si cu un plus evident de calitate fata de sapa clasica.Principalul avantaj al turnarii unei sape mecanizate este acela ca aproape toate operatiunile se desfasoara in mod mecanizat, scutind mult timp, efort fizic, numar de muncitori implicati si evident bani. Sistemul de sape mecanizate se realizeaza in santier, cu ajutorul pompei de sapa.

Sape Autonivelante

Amestecul de sapa autonivelanta are intarire rapida dar mai ales timp scurt de uscare deci scade timpul de asteptare inainte de montarea diverselor tipuri de imbracaminti de pardoseli. Se aplica manual cu fierul de glet sau mecanizat cu o pompa prevazuta obligatoriu cu sistem de premalaxare. Se foloseste pentru nivelarea si corectarea diferentelor de nivel cu grosime de pana la 10 mm.