0724.021.393 office@worktest.ro

Montaj Rigips Pereti

Peretii din rigips sunt preferati in primul rand datorita avantajelor costurilor de executie, dar si datorita calitatilor lor fizice si statice. Un avantaj remarcabil al peretilor din rigips il constituie adaptabilitatea executiei acestora la conditiile de constructie, cat si faptul ca se pot demonta cu destul de multa usurinta atunci cand este nevoie.

Suprafata peretilor din rigips poate fi vopsita sau tapetata imediat dupa uscarea acesteia fara niciun fel de probleme. Peretii din rigips prezinta rezistenta la foc, izoleaza fonic si au o greutate relativ scazuta, de obicei intre 25-50 de kg/m2.

Pentru ca ne dorim o transparenta totala a lucrarilor pe care le efectuam, va punem la dispozitie 2 ghiduri PDF din care puteti afla exact cum lucram, respectand intocmai indicatiile trasate chiar de compania RIGIPS.

Astfel din primul ghid puteti afla cum se placheaza si se finiseaza peretii cu rigips.

Al doilea ghid – cel din dreapta – este un ghid pentru montajul peretilor despartitori din rigips.

Finisare Pereti Rigips

Cu panourile rigips peretii existenti pot fi finisati prin tehnica de executie uscata. Caracteristicile acestora privind izolarea fonica si termica pot fi imbunatatite in combinatie cu materialele izolatoare corespunzatoare.

Pereti Despartitori din Rigips

Motivele pentru care unii oameni evita sa aleaga pereti despartitori din rigips sunt foarte variate si de multe ori au la baza neintelegeri sau abordari superficiale ale tehnologiei de executie:

  • senzatia de lipsa de soliditate : peretii din rigips suna a gol pentru ca au un spatiu gol in interior. Acest spatiu gol din interiorul peretilor constituie insa un avantaj, fiind ideal pentru a ascunde diverse tipuri de instalatii.
  • aparitia fisurilor la rosturile dintre placi din cauza ca o tehnologie elementara nu a fost respectata : placile de rigips sunt subtiate la zona de imbinare, pentru a permite amplasarea de-a lungul rostului de imbinare intre placi a benzii de fibra de sticla si apoi a chitului de rosturi.
  • nu se pot agata obiecte de niste pereti din rigips : exista o multime de sisteme de fixare care pot face fata cu succes la prinderea unor obiecte usoare sau de greutate medie. Intr-adevar pentru a monta mobilier sanitar (chiuvete, vase de WC), corpuri de mobilier, console de televizor, este nevoie de profile metalice pozitionate in prealabil in care sa se realizeze fixarile.

Alegeti serviciile de montaj pereti din rigips pentru rezolvarea compartimentarilor fara rol structural sau pentru o izolare fonica si termica adecvata!