Izolatie Termica Exterioara si Interioara
Una dintre primele cauze care duc la pierderi de energie este lipsa unei termoizolatii eficiente. O lucrare de termoizolatii ajuta la economii financiare, ridica nivelul de confort prin mentinerea unei temperaturi regulate si influenteaza direct temperatura peretilor, a acoperisului si a podelelor.
Specialisti in Termoizolatii
Work Test va asigura o termoizolatie de foarte buna calitate prin folosirea unor materiale corespunzatoare, termoizolarea peretilor, termo si hidroizolarea terasei si fundatiei, aplicarea lor cu pricepere si seriozitate.
Structura unui sistem termoizolant
De la calitatea polistirenului, lungimea diblurilor si pana la grosimea stratului de adeziv, executia este la fel de importanta precum produsele folosite:
- Adeziv pentru polistiren – mortar adeziv pentru lipirea placilor termoizolante de polistiren expandat
- Placa termoizolanta de polistiren expandat. Aplicarea polistirenului trebuie sa se faca dupa un model „tesut”, tip caramida, cu latura mai lunga paralela cu solul. Placile se monteaza in cordon continuu, altfel se fractureaza.
- Dibluri – din nylon pentru fixarea mecanica a placilor termoizolante.
- Diblurile trebuie sa fie de dimensiune potrivita, altfel nu vor rezista la actiunea vantului si se vor desprinde. Daca se utilizeaza dibluri scurte, exista pericolul ca acestea sa se prinda doar de tencuiala veche, in cazul caselor deja terminate, ceea ce in mod evident va scadea dramatic rezistenta in timp.
- Masa de spaclu – mortar adeziv pentru spacluirea placilor termoizolante de polistiren expandat
- Plasa de armare – plasa din fibra de sticla pentru armarea sistemului de termoizolatie
- Amorsa (grund) pentru tencuiala decorativa – pe baza de emulsie acril-styrenica. Cea mai comuna greseala pleaca de la convingerea ca orice imperfectiune a planeitatii suprafetei poate fi corectata cu stratul final decorativ. In realitate, corectura este numai de ordin estetic.
- Tencuiala decorativa – pe baza de emulsie acrilica, gata preparata pentru exterior. Orice concavitate sau convexitate in care a intrat mai multa sau mai putina tencuiala decat trebuie este vulnerabila la intemperii. Plecand de la aceste puncte, se creeaza fisuri care scad rezistenta sistemului de termoizolare si conduc in timp la degradarea fatadei.