0724.021.393 office@worktest.ro

Zidarie – BCA, Porotherm, Caramida Plina

Zidaria este procesul prin care diverse blocuri de construit (caramizi, BCA etc) se aseaza unele peste altele si impreuna cu liantul care le leaga (mortarul pe baza de ciment si var) formeaza pereti sau ziduri! La realizarea zidariei acordam o atentie deosebita verticalitatii si planeitatii peretelui.

Specialisti in Zidarie

Experienta dobandita de echipa noastra si lucrarile finalizate la cele mai inalte standarde ne recomanda pentru orice fel de zidarie: zidarie din caramida Porotherm, zidarie din BCA, zidarie din caramida plina.

Tipuri de Zidarie

  • Zidarie simpla / nearmata (ZNA): zidarie care nu contine suficienta armatura pentru a putea fi considerata zidarie armata
  • Zidarie confinata (ZC): zidarie prevazuta cu elemente pentru confinare din beton armat pe verticala (stalpisori) si pe orizontala (centuri), turnate dupa executarea zidariei.
  • Zidarie confinata si armata in rosturile orizontale (ZC+AR): zidarie confinata (ZC) la care, in rosturile orizontale, sunt prevazute armaturi in cantitati suficiente, din otel sau din alte materiale cu rezistenta semnificativa la intindere, in scopul cresterii rezistentei la forta taietoare si a ductilitatii peretelui.
  • Zidarie cu inima armata (ZIA): zidarie alcatuita din doua straturi de zidarie paralele avand spatiul dintre ele umplut cu beton armat sau cu mortar-beton (grout) armat, cu sau fara legaturi mecanice intre straturi si la care cele trei componente conlucreaza pentru preluarea tuturor categoriilor de solicitari.
  • Zidarie inramata in cadre (ZIC): zidarie alcatuita din unul sau mai multe straturi de zidarie, cu legaturi mecanice intre straturi, inramata intr-un cadru de beton armat/otel, executata dupa turnarea betonului/montarea cadrului metalic.

Zidarie din BCA

Acest tip de zidarie presupune ca peretii sa fie realizati din BCA.

BCA (Betonul Celular Autoclavizat) este un material pentru constructii cu o structura poroasa, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips, apa si generator de gaze. Este caracterizat prin greutate volumetrica mica, rezistenta mecanica foarte buna la compresiune, intindere si incovoiere, capacitati izolante termice si fonice de exceptie.

BCA are valori ale transferului termic mai bune ca si caramida, dar si o rezistenta la transfer termic mai mica, deci o capacitate de a acumula caldura mai scazuta. BCA-ul este mai sensibil la umezeala decat caramida.

Zidarie din Caramida Porotherm

Acest tip de zidarie presupune ca peretii sa fie realizati din caramida Porotherm.

In cazul folosirii sistemului POROTHERM, izolarea termica este mult mai buna decat in cazul utilizarii caramizilor traditionale sau a altor materiale de constructii:

  • Conductivitate termic� redusa
  • Rezistenta termica mare
  • Eliminarea rapida a umiditatii
  • Necesar de energie termica (pentru incalzire) redus cu cca. 40%
  • Capacitate de acumulare termica mare

Zidarie din Caramida Plina

Acest tip de zidarie presupune ca peretii sa fie realizati din caramida plina. Fata de BCA, caramida desi cedeaza mai multa caldura, in acelasi timp si acumuleaza mai multa caldura decat BCA-ul, asta insemnand ca peretii casei vor fi calzi pentru o perioada mai lunga de timp.